Educatief materiaal en info

(N)iets mis mee?! Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag in het jeugdwerk

(N)iets mis mee?! leert jeugdwerkers seksuele situaties in te schatten en een gepaste reactie te formuleren. In deze herwerkte, geactualiseerde versie vind je nieuwe inzichten, situaties i.v.m. nieuwe media, een actieplan én een wegwijzer bij een kwaliteitsvol preventie- en reactiebeleid. Ontdek hier ook uitlegfilmpjes, competentieprofielen en reactieplannen.
Hoe praat je in deze superdiverse maatschappij over relaties en seksualiteit met jongeren? Lees gratis onze tips, achtergrondinfo en antwoorden op veelgestelde vragen. >> Ontdek onze nieuwe,...
Porno, chickflicks, ... Hoe laat je jongeren zien hoe het er écht aan toe gaat in een seksuele relatie? Gebruik de documentaire 'Bloot' van Elisa Kint. Bestel 'Bloot', toon de documentaire in de klas en gebruik de werkmap. Seksuele voorlichting 3.0 dus!

Een buitenaardig spel over vriendschap en verliefdheid voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Buitenaardig ondersteunt vorming sociale identiteit 

Wist je dat positieve ervaringen rond vriendschap en verliefdheid in de kinderleeftijd een goede invloed hebben op relaties op volwassen leeftijd? We moeten kinderen dus begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkeling.